EUPV denuncia que en FITUR s’ometeix la precarietat laboral del sector

EUPV denuncia que en FITUR s’ometeix la precarietat laboral del sector

 

 

 

 

 

 

 

La diputada de EUPV:AC Raquel Pérez denuncia que els convenis amb empreses en FITUR són a costa dels drets laborals dels alacantins

Un dels objectius fonamentals de la fira internacional de turisme és posar en contacte a tour operadors, agents turístics i empreses hostaleres. FITUR és l’escenari perfecte per a tancar aliances entre professionals del sector i administracions públiques. Els representants de l’equip de govern de la Diputació d’Alacant, així com els càrrecs públics dels municipis, ofereixen al sector turístic els diferents atractius territorials amb la finalitat d’activar l’economia local i generar ocupació.   Es competeix entre municipis, províncies i països per atraure a visitants i apropar als grans lobbys empresarials turístics.

La diputada d’EUPV Raquel Pérez considera que en estes negociacions entre les empreses i els representants institucionals s’obvien les condicions laborals de centenars d’alacantins i alacantines. Mentre el focus dels acords es centra en l’oferta territorial i la demanda empresarial, el resultat propagandístic polític és el nombre de llocs de treball que es crearan però no es contempla la qualitat i les condicions dels mateixos.

Pérez entén que els càrrecs públics duen salvaguardar els drets laborals de la ciutadania per damunt dels interessos empresarials. Tot i que, malauradament, es ven el nostre territori a qualsevol preu, oferint el màxim rèdit econòmic a les empreses del sector a canvi de la utilització tant del nostre entorn com de la ma d’obra precaritzada. La responsabilitat política dels nostres càrrecs públics es fer complir el codi ètic de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) avalada per més de 154 països, on es recullen els drets fonamentals dels treballadors assalariats i autònoms del sector i les condicions mínimes que duen complir els empresaris.

Por |2016-01-22T16:54:41+00:00enero 22nd, 2016|Esquerra Unida País Valencià|Sin comentarios